Ataşehir’de çevre için farkındalık etkinlikleri

Korona virüs salgını nedeniyle geçmiş yıllarda yapılan kimi etkinlikler iptal edilirken belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden online yayınlarla atölyeler oluşturulacak, Çevre TIR’ı gezisi gerçekleştirilecek.

Ataşehir’de 12. Düzenlenen Çevre Şöleni’nde çocuklar için “Hayalimdeki Bahçeyi Tasarlıyorum”, “Çocuklarla Solucan Kompostu” atölyeleri oluşturulurken yetişkinler için ise, “Bokashi Kompostu” ve “Şehirde Ekolojik Dönüşüm” atölyeleri hazırlandı.

Atölyeler 29 – 30 Mayıs tarihlerinde Zoom programı üzerinden katılımcılarla birlikte yapılacak.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde saat 11.00’den itibaren bando ekibi ve Çevre TIR’ı Ataşehir’in cadde ve sokaklarında gezerek farkındalık oluşturacak.

Etkinliklerin diğer bir ayağında ise; Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü nedeniyle 3- 4 -5 Haziran tarihlerinde 10.00 – 17.00 saatleri arasında Ataşehir Migros önünde bir bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik alanına bisikletiyle gelenlere ve depolarda atıl olan bisikletlerini getirenlere düzenlenecek çekilişle bisiklet hediye edilecek. Tamir edilebilen bisikletler köy okullarındaki çocuklara bağışlanırken, tamir edilemeyenler ise geri dönüşüme kazandırılacak.