Metro Tünelleri, sanat tünelleri olacak

En son 2005 yılında bir sergiye ev sahipliği yapan Taksim – Harbiye yaklaşım tüneli, “İstanbul’da Şifa Bulmak” isimli alışılmışın dışında bir projeyle, sanata yeniden “merhaba” diyor. Sergi, 20 Nisan’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı bir törenle İstanbullularla buluşacak.
Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 milyon metrekarenin üzerindeki metro alanlarını, metropol hayatının hızına yetişecek kültür-sanat kavşaklarına dönüştürüyor. İstanbullular; evlerine, işlerine ya da sevdiklerine giderken, raylı sistemlerin devasa alanlarında kültür ve sanata doyacak ve keyifli vakitler geçirecek.

İlk alışılmışın dışında bir sergi, M2 Yenikapı – Hacıosman Metrosu’nun yaklaşım tünelinde Karşı Sanat işbirliği ile düzenlenecek. “İstanbul’da Şifa Bulmak” isimli sergi, 20 Nisan’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla kapılarını açacak.

Dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul’da vatandaşlar önemli bir zamanını metrolarda geçiriyor. Aynı zamanda, günlük yoğunluk kültür-sanat etkinliklerine vakit ayırmayı zorlaştırıyor. İstanbulluların günlük yaşamının bir parçası haline gelen metroların bu alandaki boşluğu doldurmasını amaçlayan sergi, 20 Mayıs’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.