Kartal’da Mahalle Etkinlikleri’nde koronavirüs unutuldu

İlk olarak 14 Temmuz tarihinde Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğin aşırı kalabalık olduğu gözlendi. Etkinlik öncesi başlayan yoğunluk gün boyunca devam etti.

Yenilenen yüzüyle yeniden hizmet vermeye başlayan Bayram Demirkol Parkı “Mahalle Etkinlikleri’ne ev sahipliği yaptı. Uzun bir süredir bu tür etkinliklerin olmamasından dolayı, çocuklar doyasıya eğlendi. Belediye ekipleri tarafından etkinlik alanına kurulan oyun parkurları, animasyon, palyaço, sihirbaz gösterileri oldukça beğeni topladı.

Çuval yarışı, birdirbir, akıl oyunları, grafiti, çamur karikatür, yumurta taşıma, balon şişirme, sandalye ve mendil kapmaca gibi oyun ve yarışmalar ile renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, çocuklar için yüz boyama atölyeleri ile karikatür çizimlerinin yanı sıra bir de eğlenceli ve sürpriz atölyeler düzenlendi.

Çocuklarıyla etkinliğe katılan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek; “çocuklarının uzun zamandır bu tür etkinliklere hasret kalmıştı. Belediyenin bu çalışmalarıyla biraz olsun gönüllerince eğlenme imkanı buldular dedi”

AŞIRI KALABALIK ZAMAN ZAMAN SIKINTI YARATTI

Havanın sıcak olması, katılımında aşırı derecede fazla olmasından dolayı zaman zaman sıkıntılı anlar yaşandı. Görevlilerin sık sık kovid-19 tedbirleri kapsamında maske-mesafe kurallarını uyulması konusunda uyarmalarına rağmen, bazı çocukların kurallara uymadığı gözlemlendi. Ayrıca aşırı yoğunluktan dolayı bazı çocuklar etkinlik alanında kurulan oyun parkurlarını kullanamamaktan şikayetçi oldu.