Kartal’da masal gibi festival

10-18 Eylül tarihleri arasında 5 ülkeden 45 yazarın ve 10’dan fazla yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalin ilk gününde katılım oldukça yoğundu. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar tarafından açılışı gerçekleştirilen festival çocuklar ve ailelerin ilgisi oldukça yoğundu. Yakacık’ta bulunan Masal Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen festivalde Çocuk Oyunları, Söyleşiler, Konserler, Çocuk Tiyatroları, Masal dinletileri ve Atölyeler yer alacak.

İlk gün havanın güzel olmasını fırsat bilen onlarca çocuk, tiyatro oyunlarına yoğun ilgi gösterdi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocukları, eğlenceli anlarında aileleri yalnız bırakmadı.

Masal Müzesi Kartal’ı Çekim Merkezi Haline Getiren Önemli Bir Mekan
Festival kapsamında bir söyleşi gerçekleştiren yazar Sema Çeker’e plaket takdiminde bulunan Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi, festivalin önemine değindi. Develi yaptığı açıklamada; “Buraya her gün İstanbullun dört bir köşesinden çok sayıda çocuğumuz gelmektedir. Burada çok büyük masal kahramanlarımızın ilk kitapları bulunuyor. Bu çok önemlidir” dedi.

Akşam saatlerinde festivalin onur konuğu Fatoş Oyuncakları Kurucusu ve Tasarımcısı Fatoş İnan söyleşisi ile devam etti. Renkli geçen Fatoş İnan söyleşisinde oyuncak yapma ve bunu insanlara ulaştırma konusundaki hayatından kesitler anlattı. Söyleşi sonunda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, başkan Gökhan yüksel adına plaket takdiminde bulundu.

Festivalin ilk günü Fatoş İnan söyleşisinin ardından sahne alan Göksel Doğançay konseriyle son buldu.