Kartal’ın afet gönüllülerine eğitim

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Esentepe Mahallesi’nde bulunan yerleşkede verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi’nin personellerine yönelik olarak başlattığı afet gönüllüsü eğitim programı kapsamında başlayan ve ilk grubun 3 gün süren eğitimlerinde personele; deprem, yangın, kaza gibi pek çok afet durumunda nasıl hareket edecekleri anlatıldı. Yapılması gereken hazırlıklar ve müdahale biçimleri uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitimler ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, olası bir afette eğitimli insan ihtiyacının had safhaya çıktığını ve bu eğitimi almış bireylerin pek çok hayat kurtardığını belirterek Kartal’da binlerce afet gönüllüsü yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. İstanbul’un bir deprem beklediği gerçeğini de göz önüne alarak her bir belediye personelinin temel afet eğitimine sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Yüksel, Kartal Sivil Savunma Uzmanlığı’nın yerleşkesinde gerekli eğitim ve tatbikat olanaklarının yer aldığını vurguladı. Kartal’da gönüllü herkesin bu eğitimi almak için başvurabileceğini belirten Başkan Yüksel; doğal afetlerin yanı sıra, yangın, kaza gibi pek çok kötü durum ile ilgili hayat kurtaran bilgi ve uygulamaların, verilen eğitimlerde yer aldığını söyledi.