Kaymakam Demir ve Muhtar Kula Esentepe’de Yüreklere Dokundu

TRT Ana Haber’de yer alan habere göre Hatice Ertaş’ın sağlık sorunlarından dolayı bedensel engelli çocuklarını dışarı çıkartamamasından dolayı imdatlarına Kartal Kaymakamı Abdullah demir ve Mahalle Muhtarı Ramazan Kula yetişti.

Doğuştan bedensel engelli çocuklarını şimdiye kadar apartmanın merdivenlerinden sırtında dışarıya çıkardığını belirten Hatice; “Ev içerisinde çok sıkılıyorlar. Dışarı çıkmak istiyorlar ama benimde sağlık sorunlarımdan dolayı çıkartamıyorum. Bazen üçümüz oturup ağlıyoruz. Bir keresinde kar yağmıştı, çok çıkıp oynamak istediler ama onları çıkartamadım. Ben gidip dışardan karı kovaya koyup eve getirdim öyle oynadılar” dedi.

Muhtar Kula, Akülü Araç Aldı
Akülü araçları olmayan bedensel engelli çocukların durumunu öğrenen Mahalle Muhtarı Ramazan Kula, başlattığı çalışma sonucunda kısa zamanda akülü araç alarak bu ihtiyaçlarını giderdi. Ancak apartmanın merdivenlerinden aşağı indiremediklerini vurgulayan Muhtar Ramazan kula bu sorunun giderilmesinde Kaymakam Abdullah Demir’in devreye girdiğini belirtti.

Son Engeli Kaymakam Demir Kaldırdı
Engelli çocukların sokağa çıkmalarında ki son engel için devreye Kartal Kaymakamı Abdullah Demir girdi. Merdivenlerden gençlerin indirilmesi için paletli engelli aracı temin etti. Kaymakam Demir yaptığı açıklamada; “Arkadaşları gibi dışarı çıkma özlemlerini gördüm. O günden beri bu sürprizi hazırlamak için uğraşıyoruz” dedi.

Daha sonra Kaymakam Demir ve Muhtar Kula, bedensel engelli gençleri yanlarına alarak sahilde gezintiye çıkardılar. Sahilde gençlerin doğum günleri kutlanarak, güzel zaman geçirmeleri sağlandı.