Neyzen Tevfik Meydanı Törenle Açıldı

Açılış törenine İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP’nin ilçe başkanları, İYİ Parti’nin İlçe Başkanları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, İYİ Parti CHP’li meclis üyeleri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Neyzen Tevfik Meydanı’nın yapım sürecini anlattı.

Yüksel; “Kartal halkının yaşam konforunu arttırmak bizlerin görevidir”

Yüksel konuşmasında; “2019 öncesine ittiğimiz de Kartal Meydanı maalesef sular altında kalıyordu. 23 Haziran seçimlerinden sonra İBB Başkanımla yaptığımda, ‘projelerimiz hazır beraber bu işi çözmeliyiz’ dedim. Sorunun köklü çözümü için bu alanın alt yapı çalışmalarını anlatmazsam bu bir eksik olur. Bir yıl boyunca yapılan çalışmalar sonucunda alt yapı sorununu çözdük. O sellerin ana sebebi alt yapının olmamasıydı. 50 dönümlük bir alanda yapılan çalışmayla Kartal’ı altyapısıyla yeniden inşa etmiş olduk. Kartal’ın 25 yıllık bu kronik sorununu çözdüğü için İBB Başkanıma gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Bize oy versin veya vermesin bütün Kartal halkının yaşam konforunu arttırmak bizlerin görevidir. Hiç mazeret üretmeden bu çalışmaları gerçekleştirdik” dedi.

Meydan düzenlemesinde TCDD yollarına ait alanlarla ilgili sorunlara da değinen Yüksel; “Kamuya ait olan bu alanların vatandaşlarımıza kazandırmak için bütün iyi niyetle çabalarımıza rağmen maalesef istediğimiz yanıtları alamadık. Daha iyi işleri yakın zamanda yapacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, tüm kaynakların 16 milyonun yaranına kullanıldığının altını çizdi.

İmamoğlu konuşmasında; “Çok önemli bir alanı, çağdaş bir alanı Kartalımıza hediye etmenin haklı grurunu yaşıyoruz. Burada hem insan odaklı, hem modern şehircilik anlayışına uygun bir çalışma gerçekleştirdik. Meydanları düzenlemek ve vatandaşlarımıza kazandırmak önemli bir iştir. Önemli olan herkesle konuşup, demokratik katılım olması çok önemlidir. Kaynaklarımızı adil bir şekilde kullanarak çok güzel işler çıkarmaktadır. Meydanlar şehirlerimiz için çok önemlidir. Meydanlarımız insanları buluşturma noktaları olduğunun bilincindeyiz. Neyzen Tevfik Meydanı’nın kartal halkına çok büyük bir enerji vereceğini biliyorum” dedi.

Vatandaşların yüzünün gülmesi, hayat kalitesinin artırılması için çalışıldığının altını çizen İmamoğlu; “Biz kaynaklarımızı israf etmeden harcayacağız. Biz kaynağımızın bereketinin 16 milyon insanımızdan geldiğini bilen kişileriz. Biz sizlere hizmet ederken tek kuruşun dahi önemli olduğunu bilen yöneticileriz. Kişilikli, bilinçli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bize çıkartılan engelleri sizden aldığımız gücümüzle aşıyoruz. Kimseyle kavga etmeden proje etmeden, işimizi yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Neyzen Tevfik Meydanı törenle hizmete açıldı.